مدرسه هوشمند

مدارس هوشمند

مدرسه-هوشمند

 

امروزه رقابت مدارس بر سر هوشمند سازی کلاس ها ، یا کارگاه کامپیوتری شان و تجهیزات الکتریکال مانند : دوربین ، سیستم های صوتی و… به قدری شدت یافته که به یکی از معیارهای مهم جذب دانش آموز و هنرجو تبدیل شده است. اما متاسفانه در این میان استفاده از محصولات بی کیفیت و یا راهکارهای نامطلوب، تنها باعث افزایش شدید قیمت هوشمند سازی مدارس شده و گاها عدم امکان استفاده معلمان و محصلان از تجهیزات را بهمراه دارد.

غالبا اولویت مدیران مدارس در پروژه هوشمند سازی مدرسه ، هوشمند کردن کلاس ها می باشد.

مدرسه های هوشمند

مجهز کردن کلاس درس

ویدئو پروژکتور کلاس :

۱ : شدت روشنایی پروژکتور

برحسب انسی لومن محاسبه میگردد و هرچه میزان آن بالاتر باشد، وضوح تصویر در فضای روشن بهتر و بیشتر میشود . توجه داشته باشید هنگام تست ویدئو پروژکتور چراغ ها را خاموش نکنید.  ویدیو پرژکتورهایی که از شدت نور مناسبی برخوردار هستند در روشنایی روز هم میتوانند تصویر را با وضوح کامل پخش کنند.

نکته : شدت روشنایی مناسب برای یک کلاس ۳۲۰۰ انسی لومن میباشد.

۲ : نصب ویدیو پرژکتور

طریقه صحیح نصب Video Projector بسیار مهم است . چون معمولا فقط یکبار نصب میگردد. فاصله ویدیو پروژکتور تا پرده نمایش، وایت برد یا برد هوشمند به قدرت لنز آن ویدئو Projection بستگی دارد. البته در پروژکتور هایی که مناسب کلاس هستند، این فاصله بیت ۱۸۰ تا ۲۱۰ سانتیمتر می باشد . قابل ذکر است که این میزان برای پرده نمایش هایی که اندازه استانداردی دارند، مناسب است.

  • برای نصب، projector در حالت روشن و با صفحه مسطح روبه رو تنظیم میشود .
  • گارانتی معتبر، برند مناسب، تیم نصب و پشتیبانی باید دارای رزومه خوبی باشند .
  • برخی از برند های مطرح مناسب برای مدارس:( BenQ – Epson – Sony – Optoma –Panasonic )

انواع صفحه نمایش projector :

  • پرده نمایش :

این پرده ها در ابعاد ۱۸۰*۱۸۰ و ۲۰۰*۲۰۰ سانتیمتر و در دو نوع برقی و دستی ارائه میگردند . این ابزار تصویر و دیتای خروجی پروژکتور را به خوبی و با اندازه مناسب برروی خود نمایش میدهد . برند Scope یا همان اسکوپ،  یکی از برندهای پرفروش برای مدارس می باشد که عمر مفید بالایی هم دارد.

  • تخته وایت برد :

امروزه اکثر مدرسه های هوشمند در کلاس هایشان دارای وایت برد می باشند. تصویر ویدئو پروژکتور ما میتواند روی وایت برد هم نمایش داده شود. اما به علت کوچکتر بودن وایتبرد در مقایسه با پرده نمایش ، معمولا از همان پرده در کلاسها استفاده میشود.

  • برد هوشمند :

برد هوشمند ابزاریست که تصویری که از ویدیو پرژکتور روی آن میتابد را برای ما قابل لمس میکند. بردهای هوشمند شامل ۳ نوع تکنولوژی ساخت میباشند : الکترو مغناطیس ، الکترومگنت و صفحه سرامیک.

انواع بردهای مدرسه هوشمند :

۱. اکترومغناطیس :

این تکنولوژی به علت قیمت مناسبش در بیشتر مدارس مورد استفاده قرار میگیرد.

معایب : 

  1. عدم قابلیت شستشو
  2. سطح خارجی بسیار حساس و آسیب پذیر در برابر خط و خش
  3. وابسته به قلم های مخصوص خود

مزایا : 

  1.  قیمت مناسب :

نکته : برند Smart (اسمارت) شناخته شده ترین برند در میان برد های الکترومغناطیس می باشد.

۲. الکترومگنت : این تکنولوژی در دانشگاه ها و مدارسی که امکان آسیب رسیدن به برد کمتر باشد مورد استفاده قرار میگیرد.

معایب :

  1. عدم قابلیت شستشو
  2. سطح خارجی بسیار حساس و آسیب پذیر در برابر خط و خش
  3. وابسته به قلم های مخصوص خود

مزایا :

  1. قیمت نسبتا مناسب
  2. دقت بسیار بالا

نکته : برند Olivetti (یا اولی بورد) تحت لیسانس ایتالیا بوده و ازجمله برد های مناسب در این تکنولوژی میباشد.

۳. صفحه سرامیک :

این برد ها بسیار مقاوم هستند و به علت دقت بالایشان بهترین انتخاب برای مدارس می باشند.

معایب : 

  1. قیمت نسبتا بالا

مزایا :

  1. قابل شستشو
  2. دقت بسیار بالا
  3. سطح خارجی بسیار مقاوم در برابر خط و خش
  4. عدم وابستگی به قلم مخصوص خود

نکته : از نمونه های مطرح آن می توان به برند عالی T-Board اشاره کرد.

قلم مدرسه هوشمند  :

این تکنولوژی تقریبا جایگزین برد هوشمند است . کیت هوشمند ، یک قلم هوشمند است که توسط دوربین کوچکی که کنار ویدئو پروژکتور نصب میشود ، هر صفحه مسطح را قابل کنترل و کالیبره میکند.

معایب : وابستگی به قلم مخصوص خود

مزایا :

  1.  قیمت بسیار پایین
  2. کاربری چند منظوره

انواع سیستم کامپیوتری 

همانطور که میدانید ویدئو پروژکتورها برای نمایش اطلاعات باید به یک کامپیوتر یا پردازشگر متصل شوند .  مدیران میتوانند از یکی از سیستم های زیر برای سیستم کامپیوتری مدرسه هوشمند خود استفاده کنند :

  • لپ تاپ :

لپ تاپ ها روشی بسیار غیر اصولی برای تجهیز یک کلاس می باشند . زیرا باید توجه داشت که LapTop ها برای کاربری های شخصی مورد استفاده قرار میگرند. همچنین ممکن است در جابه جایی های مداوم آنها توسط دبیران آسیب ببینند ونیاز به تعمیرات پیدا کنند. هزینه بالای خرید و تعمیرات این سیستم ها سبب می شود که این متد به مدارس پیشنهاد نشود.

  • کیس کامپیوتر :

استفاده از pc روشی مناسب اما سنتی میباشد .کیس ها مشکلاتی مانند دسترسی مستقیم دانش آموزان به سیستم ، قیمت نسبتا بالا ، نیاز به پشتیبانی سخت افزاری و نرم افزاری مکرر را دارا می باشد.

  • تین کلاینت یا مینی کامپیوتر :

Thin Client ها کامپیوتر های کوچک هستند که میتوانند در باکس های با ابعاد کوچک در کلاس نصب گردند . با این کار سیستم از دسترس دانش آمزان خارج میشود. همچنین این سیستم ها از کیس های کامپیوتر ارزانتر می باشند.  با این حال مانند کامپیوترهای معمولی گاها به پشتیبانی سخت افزاری و نرم افزاری نیاز پیدا میکنند .

  • زیرو کلاینت :

Zero Client ها جدیدترین تکنولوژی موجود برای این منظور بوده،و هزینه آن از هر ۳ مدل نامبرده در بالا ارزانتر میباشد . زیرو ها نیازی به پشتیبانی سخت افزاری و نرم افزاری هم ندارند و همچنین مدیریت بسیار ساده و قابلیت محدود کردن کاربران را دارند. ابعاد زیروکلاینت ها بسیار کوچک است و میتوان با قرار دادن آنها در باکس، آنها را از دسترس دانش آموزان خارج کرد. این دستگاه ها برای استفاده در کارگاه های کامپیوتر پشت مانیتور ها  هم نصب میگردند.

 از زیرو کلاینت ها و تین کلاینت ها علاوه بر کلاس درس ، در کارگاه کامپیوتری و سایت مدرسه نیز میتوان استفاده کرد.