مجازی سازی دسکتاپ (Desktop virtualization) یکی از زیر شاخه های مهم در زمینه مجازی سازی می باشد. مجازی سازی دسکتاپ تکنولوژی جدیدی می باشد که با ظهور خود بسیاری از مشکلات موجود در سازمان ها را حل کرده است.
مجازی سازی دسکتاپ Desktop virtualization
در این نوع مجازی سازی شما می توانید با هر نوع سیستم عامل و سخت افزاری به کاربرانتان در بستر شبکه اجازه دسترسی به دسکتاپ مختص خودشان را بدهید. در مجازی سازی دسکتاپ وابستگی کاربر به سخت افزار کاملا از بین رفته، و کاربران میتوانند با هر نوع دستگاهی که در اختیار دارند و ازهر نقطه ای وارد سیستم خودشان شوند.
بهترین نرم افزار های مجازی سازی دسکتاپ
- Vmware horizon.
- citrix.
مجازی سازی دسکتاپ یک فناوری است، که با استفاده از پروتکل PcoIP به کاربران اجازه دسترسی به فضای خاص خود در سرور را می دهد. در این تکنیک به جای نصب یک نسخه سیستم عامل روی دستگاه کاربران، نسخه ویندوز را در دیتا سنتر خود نصب میکنید. کاربران این شبکه با ریموت زدن به سرور، به دسکتاپ مخصوص خود وصل میشوند. بروزرسانی تک تک سیستم ها به صورت دستی زمان و هزینه زیادی را شامل میشود که در مجازیسازی دسک تاپ نیازی به این کار نیست.با استفاده از این روش، وابستگی سازمان به نوع سخت افزار کاربران از بین رفته، با استفاده از VDI به راحتی میتوان سیستم عامل ها را تعویض یا بروزرسانی کرد. برای مثال از ویندوز ۷ به ویندوز ۱۰ رفت!
در این روش، در صورت جابجایی هر کاربر، دیگر نیاز به جابجایی سخت افزار و یا سیستم آن شخص نمیباشد و کاربر همه جا صفحه دسکتاپ خود را دارد. با تعریف کردن یک کاربر و سطح دسترسی او روی سرور، نام کاربری و کلمه عبور مخصوص به او ایجاد میشود.کاربر در هر قسمت از سازمان UserName و PassWord خود را وارد کند، دسکتاپ شخصی خود را می بیند.مهمترین نیاز کاربران، دسترسی آزادانه و راحت به داده ها و نرم افزار های شخصیشان است که به کمک این تکنولوژی به این امکان دست می یابیم.
استفاده از کامپیوتر شخصی
در گذشته کاربران به دو صورت می توانستند از کامپیوتر شخصی خود استفاده کنند:
- نصب یک نسخه ویندوز بر روی کامپیوتر شخصی خود.
- ریموت زدن کاربر به سرور و اتصال به کامپیوتر شخصی خود.
اما با استفاده از مجازی سازی دسکتاپ عمل پردازش بر روی سرور انجام میشود و در سمت کاربر هیچگونه پردازشی صورت نمی گیرد. با استفاده از این تکنولوژی محدودیت های پیشین حذف شده است.
مزایای مجازی سازی دسکتاپ
- در دسکتاپ مجازی هر کاربر بعنوان یک سیستم عامل کاملا مستقل برنامه های کاربردی خود را استفاده میکند. در نتیجه منابع کمتری نسبت به تکنولوژی قدیمی تر به اشتراک گذاشته خواهد شد.
- نیاز کمتر به پهنای باند شبکه.
- کاهش هزینه در راه اندازی و پیشتیبانی.
- ارتقا سخت افزاری و نرم افزاری آسان.
- بهینه کردن منابع سخت افزاری.
- پاسخ سریعتر به مشکلات کاربران.
- انعطاف پذیری بالا برای انواع کسب و کار.
- افزایش امنیت از طریق یکپارچه سازی داده های کاربران.
- مدیریت آسان و متمرکز کاربران.
- رایانش سبز.
- ایجاد محدودیت و رمز گذاری اطلاعات کاربران.
- استفاده از UPS برای دیتا سنتر (به علت کاهش بسیار زیاد میزان استفاده از برق میتوانیم، دسکتاپ مجازی شبکه را در صورت وقوع قطعی برق به صورت طولانی تر روشن نگه داشته).
- امکان پشتیبانی راحت از کل شبکه.
مجموعه شرکت های مایا در زمینه مشاوره، ارائه خدمات، عیب یابی، بهبودی سیستم، نظارت،پشتیبانی، استاندارد سازی، آموزش و اجرا ارائه خدمات می نماید. برای مشاوره رایگان با کارشناسان ما تماس بگیرید.