هارد دیسک چیست

هارد دیسک یا همان درایو سخت جزو قطعات مهم کامپیوتر می باشد که وظیفه ذخیره اطلاعات را دارد. شما می توانید داده ها و فایل های خود همچون عکس، فیلم، برنامه های مورد نیاز و… را در هارد دیسک خود ذخیره کنید. امروزه هارد دیسک ها به رایانه ها محدود نمی شوند و از آن ها، در گوشی های هوشمند هم استفاده می شود.

نحوه کار هارد دیسک

اندازه هارد دیسک ها متفاوت می باشد. معمولا اندازه آن ها بین ۲.۵ تا ۶ اینچ می باشد. هارددیسک ها از یک یا چند صفحه مغناطیسی تشکیل شده اند که شبیه CD می باشند. این صفحات بر روی هم فشرده شده اند. علاوه بر این، دارای یک هد برای خواندن اطلاعات می باشند. وقتی هارد دیسک روشن می شود، صفحات CD شکل شروع به چرخش می کنند.

نحوه کار هارد دیسک

بعد از شروع هد بر روی صفحات می آید و با چرخش دیسک و فرود آمدن هد بر روی صفحه مغناطیسی، اطلاعات خوانده می شود. به محض این که هارد خاموش می شود، هد از صفحه مغناطیسی کنار می رود. با دوباره روشن شدن hard disk، هد بر روی صفحات قرار می گیرد و شروع به خواندن اطلاعات می کند. این روش خواندن مختص هارد های HDD می باشند. و نحوه خواندن اطلاعات بر روی هارد های SSD متفاوت می باشد.

در ویدئو زیر می توانید نحوه کار هارد دیسک را ببینید.

منظور از هارد دیسک های ۲.۵ اینچی چیست؟

منظور از هارد دیسک های ۲.۵ اینچی این است که قطر هارد دیسک و قاب آن، ۲.۵ اینچ می باشد. هارد دیسک های قدیمی تا ۶ اینچ هم بودند ولی با پیشرفت تکنولوژی اندازه آن ها کمتر شد. تا جایی که امروزه هارد دیسک هایی با قطر ۲.۵ اینچی هم استفاده می شود که معمولا در لپ تاپ ها کاربرد دارد.

منظور از هارد دیسک های 2.5 اینچی چیست

تفاوت بین هارد دیسک های ۲.۵ اینچی و ۳.۵ اینچی

اندازه: اولین تفاوت در اندازه قطر آن ها می باشد که احتیاجی به توضیح نیست. به طور کلی هارد دیسک های ۲.۵ اینچی، ۳ اینچ واقعی می باشند و هارددیسک های ۳.۵، ۴ می باشند. در رابطه با طول، عرض و ارتفاع، hard های ۲.۵ اینچی کوچکتر می باشند.

کاربرد: هارددیسک های ۳.۵ اینچی معمولا برای کامپیوترهای خانگی استفاده می شود. در صورتی که هاردهای ۲.۵ اینچی برای سرورها و لپ تاپ ها استفاده می شود. البته امروزه از هاردهای ۲.۵ اینچی در کامپیوترهای خانگی به وفور استفاده می شود.

قدرت: به دلیل استفاده از قطعات کوچکتر در هاردهای ۲.۵ اینچی، مصرف برق در آنها پایین تر از هاردهای ۳.۵ اینچی می باشد. از طرفی قدرت خواندن و نوشتن در این هارد ها نسبت به ۳.۵ اینچی کمتر می باشد.

حافظه پنهان: هارد های ۲.۵ اینچی حافظه پنهان کمتری نسبت به هاردهای ۳.۵ اینچی دارند.

تفاوت بین هارد دیسک های 2.5 اینچی و 3.5 اینچی

PRM و یا سرعت چرخش: سرعت چرخش هارد یکی از عوامل مهم در قیمت آن می باشد. معمولا هارد دیسک ها با سرعت های ۵۴۰۰، ۷۴۰۰، ۱۰۰۰ و ۱۵۰۰۰ دور می باشند.

ظرفیت هارد دیسک: هر چه مقدار ظرفیت هارد دیسک بیشتر باشد طبیعتا قیمت آن نیز بیشتر است. البته معمولا ظرفیت هارددیسک های ۳.۵ اینچی از ۲.۵ ها بیشتر است.

سرعت انتقال: معمولا در بیشتر مواقع سرعت هارد های ۳.۵ اینچی بیشتر از ۲.۵ اینچ می باشد. دلیل آن هم وجود تعداد سکتور بیشتر در هر ترک صفحه دیسک مغناطیسی می باشد.

قیمت: با تمامی موارد گفته شده بالا، قیمت هاردهای ۲.۵ اینچی بیشتر از هارددیسک های ۳.۵ اینچی می باشد. دلیل آن هم این است که هارد دیسک های ۲.۵ اینچی کوچکتر می باشندو همچنین بدنه محکمتری دارند. همچنین دارای مصرف برق کمتری می باشند.

هارد SSD چیست

هاردهای SSD، به هاردهای دیسک جامد گفته می شود. به زبانی ساده تر نوع این هاردها همچون فلش دیسک ها می باشد با این تفاوت که پیشرفته تر و اندازه بیشتری دارند. در بعضی از مدل های تین کلاینت ها، هارد دیسک هایی با ظرفیت های مختلف استفاده می شود.

هارد SSD چیست

تفاوت هارد دیسک های HDD با SSD

هاردهای HHD تکنولوژی ای قدیمی تر دارند. و اطلاعات به کمک یک هد از روی صفحات مغناطیسی خوانده می شود. اما در هاردهای SSD، دیگر خبری از هد نمی باشد. و هیچ قسمت مکانیکی ندارند. هارددیسک های SSD همچون فلش مموری ها هستند و بر پایه حافظه های NAND می باشند.

مصرف برق: مصرف برق در هارد های SSD تا ۳ وات می باشد. این در صورتی است که در هارد های HHD مصرف تا ۷ وات می باشد.

ظرفیت: ظرفیت هارددیسک های SSD معمولا از هارد های HHD کمتر است. البته امروزه با توجه به پیشرفت تکنولوژی، ظرفیت هاردهای SSD هم رو به افزایش می باشد. و می توان SSD هایی با ظرفیت ۴ ترابایت هم در بازار پیدا کرد.

قیمت: قیمت هارددیسک های SSD به مراتب بیشتر از هاردهای HHD می باشد. و این امر به دلیل تکنولوژی به کار رفته در SSD ها و همچنین قدرت خواندن و نوشتن آن ها می باشد. یکی از دلایل دیگر را می توان به کمبود هاردهای SSD نام برد. که این مسئله با تولید بیشتر توسط شرکت های تولید کننده تا حد زیادی رفع شده است.

زمان بارگذاری: زمان بارگذاری در SSD حداکثر تا ۱۳ ثانیه می باشد. در صورتی که این زمان برای HHD ها تا ۴۰ ثانیه هم می باشد.

آلودگی صوتی: حافظه های SSD به دلیل ماهیتشان دارای حداقل ترین صدا می باشند.و این در صورتی است که HHD ها دارای صداهای بیشتری نسبت به SSD ها می باشند. و این امر به دلیل وجود هد و صفحات مغناطیسی می باشد. همچنین SSD ها بدون لرزش می باشند.

مقدار گرما: در هر ۲ هادر، مقدار گرمای تولیدی کم می باشد. ولی در هارددیسک های HHD این گرما مقداری بیشتر است.

میزان خرابی: میزان خرابی در حافظه های SSD بیشتر از HHD می باشد.

سرعت خواندن و نوشتن: سرعت خواندن و نوشتن در هاردهای SSD به مراتب بیشتر از HDD می باشد. و این به دلیل وجود حافظه های NAND می باشد.

تاثیرپذیری در مقابل مغناطیس: حافظه های SSD در مقابل اثرات مغناطیسی و پاک شدن اطلاعات مقاوم هستند. در صورتی که این امر در هاردیسک های HHD وجود ندارد.

حافظه nvme چیست و چه کاربردی دارد

حافظه های nvme حافظه های پر سرعتی می باشند که توسط شرکت های همچون سامسونگ، اینتل، دل و سی گیت رشد داده شد، و برای حافظه های دائمی می باشد. در حافظه NVME، ارتباط با mother board، مستقیم می شود. در نتیجه سرعت انتقال اطلاعات نسبت به درگاه های SATA بیشتر است. در حافظه هایNVME SSD، سرعت خواندن و نوشتن اطلاعات در مقایسه با حافظه هایی همچون SATA HDD، SATA SSD بسیار بیشتر است.

حافظه nvme چیست و چه کاربردی دارد

مزایای حافظه nvme چیست

از مزایای این حافظه ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • سرعت بسیار بالا
  • استفاده کمتر از حافظه پنهان یا همان Cache
  • مصرف انرژی به مراتب کمتر
  • استفاده از PCIe 
  • قدرت caching بیشتر که باعث می شود دستیابی به داده های بزرگ سریعتر باشد.
  • سرعت پاسخ دهی بسیار بالا

منظور از هارد msata چیست

حافظه msata در واقع همان حافظه های mini ssd می باشند با این تفاوت که اندازه آن ها ۱.۸ اینچ می باشد و در بعضی موارد بودن قاب به فروش می رسند.

منظور از هارد msata چیست

کاربرد حافظه های msata

از نظر کارایی هیچ تفاوتی با حافظه های SSD ندارند و فقط اندازه آن ها کوچکتر می باشد. و برای استفاده در تبلت، نوت بوک و لپ تاپ ها کاربرد دارد. همچنین در تابلوهای دیجیتالی، و دستگا های POS در صندوق های فروشگاه و پرینرتهای چند کاره کاربرد دارند. این حافظه ها تمام موارد و محدودیت های SATA را دارند. از جمله محدودیت سرعت،

مزایای حافظه های MSATA

  • اندازه کوچک
  • مصرف برق پایین
  • بدون صدا
  • خاموش و روشن شدن سریع

سوالات متداول هارد دیسک

  • علت اختلاف حجم اسمی هارد دیسک ها چیست؟
    • اگر بخواهیم به طور خلاصه بیان کنیم علت آن است که همیشه در هارد دیسک ها مقدار فضایی وجود دارد که برای ریکاوری اطلاعات و و سیستم های raid در نظر گرفته می شود.
  • حافظه های SSD M.2 چیست؟
    • نوعی جدیدی از حافظه می باشند که پس از mSATA وارد بازار شدند. و تفاوت اصلی آن ها با mSATA SSD در اندازه و نوع اتصال و یا همان کانکتور می باشد. کاربرد آن ها معمولا در آلترابوک ها و تبلت ها می باشد.
  • آیا زیروکلاینت ها هارد دیسک دارند؟
    • خیر. زیروکلاینت ها به دلیل ماهیتی که دارند فاقد هر گونه هارددیسک اعم از HDD و SSD می باشند.
blank
درباره رایان اندیشه مایا

در صورت وجود هرگونه سوال می توانید با شماره تماس های مجموعه تماس حاصل فرمائید. همچنین می توانید شماره خود را برای ما ارسال نمائید، تا کارشناسان ما با شما تماس حاصل نمایند.

2 دیدگاه در آشنایی با هارد دیسک ها و نحوه کار آن ها
  1. blank

    دیدگاه *ممنون از اطلاعات مفیدی که می دهید


[بالا]

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *