san چیست

تکنولوژیSAN Storage Network چیست

در گذشته ای نه چندان دور ،حجم بالای اطلاعات و کمبود فضای ذخیره سازی جز اصلی ترین شکایات کاربران بود. با پیشرفت تکنولوژی رفته رفته این دغدغه با ارائه روش های مختلفی بهبود یافت. روش های مختلفی از جمله:

  1. ارائه هارد دیسک های هیبریدی، SSD.

  2. فلش درایوهای مختلف با حجم های متنوع و در اندازه های گوناگون.

  3. سیستم های ذخیره سازی ابری.

  4. سیستم های مختلف ذخیره سازی مانند SAN،DAS ،NAS.

هر کدام از موارد ذکر شده، با توجه به نیاز سازمانی یا شخصی ، کاربردهای مختلفی دارند. شناخت مناسب نیاز خود یا سازمان مربوطه ، برابر است با انتخاب بهترین روش ذخیره سازی . در این مقاله قصد داریم به معرفی تکنولوژی SAN بپردازیم.

مشاوره رایگان مجازی سازی

 

جهت دریافت مشاوره رایگان در مورد نحوه اجرای san storage برای مجموعه خودتون می تونید از طریق واتس آپ و یا شماره تلفن های زیر تماس بگیرید تا کارشناسان ما شما را راهنمائی کنند.

۰۲۱-۸۸۶۴۰۱۹۴ / ۰۲۱-۸۸۶۴۰۱۹۵ / ۰۲۱-۸۸۶۴۰۱۹۶۰۲۱-۸۸۶۴۰۱۹۷ / ۰۹۱۹-۵۹۴۴۶۶۵

تکنولوژی SAN سرور ذخیره سازی اطلاعات

san storage چیست

یک شبکه ذخیره سازی (SAN) شبکه ای کامپیوتری است که دسترسی به منبع اطلاعات ذخیره شده در سطح تلفیقی را فراهم می کند . به بیانی ساده تر SAN به معنی شبکه ذخیره سازی اطلاعات می باشد. برای پیاده سازی san storage می توان بر روی هر نوع سیستم کامپیوتری چه زیرو کلاینت باشد و یا تین کلاینت و رایانه راه اندازی کرد.

قابل ذکر است که سرعت این گونه شبکه ها بسیار بالا خواهد بود. این نوع شبکه بیشتر برای ساخت بستری مناسب برای انتقال داده ها و اطلاعات بین سرویس گیرنده ها و سرویس دهنده ها می باشد. شبکه SAN از تجهیزات ذخیره سازی اطلاعات که خود به سرورهای سخت افزاری یا مجازی متصل شده اند ، تشکیل شده است . دستگاه های ذخیره سازی اطلاعات (SAN)، متشکل از هارد دیسک های سخت افزاری بوده که در کنار هم در قالب RAID فعالیت می کنند.

انواع تجهیزات ذخیره سازی

یک سیستم پردازشی برای ثبت و ذخیره سازی داده های پردازش شده نیازمند تجهیزات سخت افزاری می باشد. به طور کلی Storage به فضائی که اطلاعات در آن ذخیره شود، گفته می شود. لذا انتخاب فضائی مناسب جهت ذخیره اطلاعات با توجه به زیرساخت شبکه ، از اهمیت زیادی برخوردار می باشد . تجهیزات ذخیره سازی مخصوص سرور و شبکه به طور کلی به شرح زیر می باشند :

  1. تجهیزات ذخیره سازی داخلی : تجهیزاتی که شامل هارد دیسک و کنترلر هارد می باشد .

  2. تجهیزات ذخیره سازی خارجی : شامل دستگاه های مبتنی بر هارد دیسک و نوار مغناطیسی بوده ،که به عنوان تجهیزات مکمل به سرور یا شبکه وصل می شوند .

  • تجهیزات ذخیره سازی مبتنی بر هارد دیسک براساس ساختار شبکه کامپیوتری، زیر ساخت نرم افزاری ،سیستم عامل و نرم افزارهای مورد نیاز به صورت زیر تقسیم بندی می شوند .
  1. Direct Attach Storage ) DAS).

  2. Network Attach Storage ) NAS).

  3. Storage Area Network ) SAN).

  4. Cloud Storage.

در مقالات بعدی به طور مفصل به معرفی، تفاوت، مزایا و معایب هر کدام از تکنولوژی های ذکر شده در بالا می پردازیم .

کارایی تکنولوژی SAN

معمولا سازمان ها و شرکت های بزرگ برای ذخیره سازی داده های مجموعه خود از این تکنولوژی استفاده می کنند . حال ممکن است با این سوال مواجه شوید که با توجه به وجود تکنولوژی های مختلف جهت ذخیره سازی مانند تکنولوژی DAS ، چرا سازمان ها از تکنولوژیSAN بیشتر استفاده می کنند ؟

کارایی تکنولوژی san

پاسخ به این سوال بسیار ساده می باشد:

دستگاه های SAN انعطاف پذیری بیشتر، کارائی بالاتر و دسترسی پذیری بهتری نسبت به DAS دارند. یکی دیگر از مزایای استفاده از این تکنولوژی، سرعت بالای انتقال اطلاعات بین سرورها و SAN می باشد . زیرا در این تکنولوژی برای انتقال اطلاعات از بستر فیبر نوری استفاده می شود . از دیگر مزایای این دستگاه ها ،می توان به عدم وابستگی دستگاه های ذخیره سازی اطلاعات به سرورها اشاره کرد. به این معنی که این سخت افزارها به صورت مجزا در شبکه کار می کنند . هر نرم افزاری بر روی هر سروری در شبکه می تواند به منابع ذخیره سازی دسترسی داشته باشد. این امر موجب بالا رفتن کارائی هرچه بیشتر تجهیزات SAN می شود .

همچنین شما به راحتی می توانید به فضای ذخیره سازی خود ، هارد دیسکی دیگر اضافه کنید. این امر می تواند در کاهش فضای مصرفی در اتاق سرور کاربردی باشد . در نتیجه هزینه های سازمان بسیار کاعهش می یابدو برای اضافه کردن هارد دیسک به Storage نیازی به تعویض یا ارتقا سرور نمی باشد .

مزایای SAN

  1. بکاپ گیری و ReStore کردن سریع.
  2. دسترس پذیری سریع.
  3. یکپارچگی سرور وStorage.
  4. صرفه جوئی در هزینه.
  5. مدیریت متمرکز.
  6. امنیت.

فاکتورهای موثر در کارایی تکنولوژی SAN

  1. نرخ دیتا.
  2. نرخ خواندن و نوشتن.
  3. نرخ درخواست.
  4. زمان پاسخ و سرویس دهی.
  5. پهنای باند.
  6. توان عملیاتی.

پروتکل های شبکه SAN

پروتکل های مختلفی در این سیستم استفاده می شود:

  1. مانند پروتکل FC (یا Fiber Channel).
  2. پروتکل های دیگری های هم مانند FCOE نیز استفاده می شود.
  3. سرعت تبادل اطلاعات در روش SAN بسیار سریعتر از دستگاه های DAS است.

امروزه، نوع ارتباطات فیبر نوری درون SAN را به (Fiber Channel San Storage) می شناسند.

 Replication بر روی تکنولوژی SAN چیست؟

Replication به معنای بروز کردن اطلاعات بر روی دو دستگاه ذخیره سازی است. برای اینکه اگر زمانی یکی از آن ها دچار مشکل شد ، اطلاعات بر روی دستگاه دیگری موجود باشد .

Replication بر روی تکنولوژی SAN چیست

Replication در دو حالت مختلف “همزمان” و “غیر همزمان” انجام می شود . هر کدام از آنها بر اساس ویژگی های خود دارای مزایا و معایبی می باشند .

روش اول : هزمان یا Synchronous

مزیت این روش تطابق دیتای Local و Remote می باشد. از معایب آن هم می توان به RTL (یا Round Trip Latency) اشاره کرد . این بدان معنی می باشد که پردازش بسته در مقصد با تاخیر مواجه شده است .

روش دوم : روش غیر همزمان یا Asynchronous

مزیت این روش بهبود کارائی اپلیکیشن می باشد .و از معایب آن می توان گفت که دیتای Remote به طور کامل آپدیت نمی شود.

blank
درباره رایان اندیشه مایا

در صورت وجود هرگونه سوال می توانید با شماره تماس های مجموعه تماس حاصل فرمائید. همچنین می توانید شماره خود را برای ما ارسال نمائید، تا کارشناسان ما با شما تماس حاصل نمایند.

2 دیدگاه در تکنولوژی SAN چیست
  1. blank

    بسیار مطلب مفیدی بود .
    کار san هم انجام میدید ؟

    • blank

      بله جناب سهرابی .
      کلا کارهای مربوط به شبکه را انجام می دیم .
      لطفا با شماره تماس های زیر تماس بگیرید :
      ۶۶۹۴۳۷۵۳
      ۶۶۵۸۲۴۰۳
      ۰۹۱۹۵۹۴۴۶۶۵

      با تشکر


[بالا]

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *