پسیو شبکه (Passive network) به کلیه فعالیت هایی که جهت راه اندازی زیر ساخت یک مجموعه به کار می رود. کارهایی همچون بازدید از محل مورد نظر، نقشه کشی جهت پیاده سازی پسیو، کابل کشی، سوراخ کاری، نصب تجهیزات همچون رک و… گفته می شود.
پسیو شبکه چیست
در گذشته دسترسی به اطلاعات به سختی صورت می گرفت .ولی در عصر امروز و با گذر زمان و پیشرفت تکنولوژی دسترسی به اطلاعات به راحتی صورت می گیرد .راه های مختلفی برای دسترسی به اطلاعات وجود دارد، و مهمترین آن ها شبکه سراسری اینترنت می باشد .در ادامه این مقاله به معرفی خدمات پسیو شبکه می پردازیم.
انواع شبکه کامپیوتری
در سازمان ها و شرکت های مختلف معمولا دو نوع شبکه داریم :
۱. شبکه های WAN
این شبکه ها برای برقراری ارتباط با بیرون سازمان یا بهتر بگوئیم، ارتباط بین سازمانی می باشد. مثلا برای ارتباط بین شعب مختلف یک سازمان با یکدیگر.
۲. شبکه های LAN
این نوع شبکه ها برای ارتباطات داخلی یک سازمان استفاده می شود .راه اندازی هر کدام از این نوع شبکه ها بستگی به شرایط و نوع نیازهای یک سازمان دارد .به کار بردن پروتکل های مناسب ، ساختار امنیتی ، زیرساخت مناسب و … تنها بخشی از مراحل راه اندازی یک شبکه است.
اصلی ترین مراحل اجرای پسیو شبکه
اولین گام برای راه اندازی یک شبکه کامپیوتری، انتخاب فناوری مناسب شبکه، مطابق با نیاز مورد نظر ما می باشد. انتخاب سخت افزار مناسب برای اجرای پسیو شبکه، اصلی ترین بخش در راه اندازی یک شبکه می باشد .مانند انتخاب نوع کابل ، سوئیچ ، روتر ، سرور و … .در مرحله بعدی، می توان به خرید و نصب سخت افزارهای مناسب اشاره کرد.گام آخر، تنظیمات و انتخاب نوع پروتکل های ارتباطی درون سازمانی می باشد.
چنانچه در انتخاب زیرساخت و قطعات سخت افزاری اشتباهی رخ دهد ، ممکن است در مراحل راه اندازی شبکه با مشکل رو به رو شویم .بر همین اساس توصیه می شود اگر از دانش لازم در این زمینه برخوردار نیستید ، با مشاوران و کارشناسان این حوزه مشورت نمائید .متخصصین رایان اندیشه مایا آماده ارائه مشاوره رایگان با توجه به نیاز مجموعه شما هستند.در ادامه این مقاله قصد داریم نگاهی به اصلی ترین گام در راه اندازی یک شبکه داشته باشیم . یعنی مرحله انتخاب زیرساخت مناسب برای شبکه.
در صورت نیاز به مشاوره جهت اجرای خدمات پسیو، می توانید با شماره تلفن های زیر تماس حاصل فرمائید. و یا از طریق واتس آپ به ما پیغام بدید. همچنین می توانید شماره تماس یا ایمیل خودتون را برای ما بفرستید تا ما با شما تماس بگیریم.
۰۲۱-۸۸۶۴۰۱۹۴ / ۰۲۱-۸۸۶۴۰۱۹۵ / ۰۲۱-۸۸۶۴۰۱۹۶ / ۰۲۱-۸۸۶۴۰۱۹۷ / ۰۹۱۹۵۹۴۴۶۶۵
مراحل اجرای پسیو شبکه
-
بازدید از پروژه:
- در اولین مرحله کارشناسان مجرب ما به صورت رایگان از محل پروژه شما بازدید می کنند. و اطلاعات مورد نیاز همچون نقشه محل مورد نظر، تعیین استراتژی، تعیین محل عبور کابل های شبکه، و امکان سنجی نیازهای پروژه، و صحبت با مشتری و مطلع شدن از نیازهای مشتری جهت اجرای هرچه بهتر پروژه.
-
طراحی زیر ساخت مورد نیاز شبکه
- در این مرحله تمامی امکانات، شرایط فیزیکی و آینده نگری پروژه در نظر گرفته می شود تا همه چیز بر اصولی و درست پیش برود. در بیشتر مواقع پس از اجرای پسیو شبکه، امکان تغییر در آن وجود ندارد. به همین دلیل اجرای درست یک پروژه پسیو، مهمترین گام در اجرای پسیو شبکه می باشد.
-
کابل کشی درست
- به طور کلی پس از تائید نقشه زیر ساخت شبکه، مرحله سوم نوبت می رسد به کابل کشی اصولی شبکه. اجرای کابل کشی ها به صورت ساخت یافته می باشد. همچنین به ۲ روش توی دیوار یا همان توکار و روکار اجرا می شود. اینکه کدام روش در کدام قسمت پروژه اجرا شود، در مرحله ۲ (طراحی زیر ساخت) تعیین می شود. در این مرحله از بالاترین و بهترین کابل های شبکه استفاده می شود. تا ادامه کار به مشکل نخورد.
-
نصب آرایش درست رک
- پس از کابل کشی نوبت به نصب و آرایش رک ها می شود. نصب رک، نصب پچ پنل، سوئیچ، روتر، سرور، پریزها و کیستون ها و تعیین آرایش نودهای شبکه و شماره گذاری کابل های آن ها، همگی در مرحله نصب و آرایش رک می باشد.
-
تست درستی شبکه
- بعد از راه اندازی کامل شبکه و اتمام مراحل قبل، نوبت به تست شبکه می رسد. در این محله باید از سالم بودن کلیه بخش های شبکه همچون نودها، کابل ها و … مطمئن شد. در این مرحله با استفاده از ابزارهای مختلف همچون تست فلوک…. انجام می شود.
-
پشتیبانی و گارانتی تجهیزات
- پس از اجرای پسیو شبکه، ما این اطمینان را به کارفرمای محترم می دهیم در صورتی که پسیو شبکه با مشکل مواجه شد، در اسرع وقت مشکل را بر طرف می کنیم. همچنین اگر کارفرما بخواهد شبکه خود را گسترش دهد تیم ما کنار کارفرما می باشد و حتی می تواند از مشاوره رایگان ما بهره ببرد.
قیمت خدمات پسیو شبکه
هزینه و قیمت خدمات پسیو شبکه به عوامل مختلفی بستگی دارد. همچون:
- نوع کابل های مورد استفاده همچون فیبر نوری یا کابل مسی
- متراژ کابل
- بزرگ بودن شبکه
- تعداد نودها در شبکه
- کیفیت و تعداد قطعات به کار برده شده همچون کابل ها، سرور، رک و…
خدمات پسیو و اکتیو شبکه
خدمات پسیو شبکه
همانطور که قبلا گفته شد، مهمترین بخش راه اندازی یک شبکه تجهیزات مرتبط با زیرساخت می باشد .پسیو در لغت به معنی غیرفعال می باشد و به تجهیزاتی اطلاق می شود که فعالیتی بر روی دیتاهای در حال عبور انجام نمی دهند.به زبانی ساده تر می توان گفت به خدمات نصب و راه اندازی تجهیزات شبکه که وارد مرحله پیکربندی نمی گردد پسیو گفته میشود.مهمترین قدم در انجام پسیو شبکه ، طراحی استاندارد، پیاده سازی نقشه طراحی شده و استفاده از قطعات با کیفیت می باشد.
انواع خدمات پسیو شبکه:
- طراحی شبکه و نقشه آن.
- کابل کشی شبکه.
- کابل کشی تلفن و نصب سانترال.
- UPS کابل کشی برق.
- داکت کشی و ترانکینگ شبکه.
- نصب پریزها، کیستون ها.
- نصب رک و اتاق سرور و دیتا سنتر.
- نصب دوربین مداربسته تحت شبکه.
- نصب سنسورها و تجهیزات هوشمندسازی جهت کنترل شبکه و زیرساخت.
- نصب سیستم های اعلام و اطفاء حریق برای بخش های حساس مانند اتاق سرور.
- نصب تجهیزات شبکه مانند سوئیچ، روتر، سرور.
خدمات اکتیو شبکه
از دیگر بخش های راه اندازی شبکه، خدمات اکتیو آن می باشد. اکتیو در لغت به معنای فعال می باشد و به فعالیت هائی گفته می شود که بر روی تجهیزات پسیو صورت می گیرد. به تجهیزاتی اکتیو گفته می شود که توانائی اعمال فرآیندی مشخص بر روی سیگنال ها را دارند .به بیانی ساده تر، به فعالیت های نرم افزاری شبکه و تنظیمات مربوط به پیکربندی تجهیزات ، اکتیو گفته می شود.
- تنظیم و پیکربندی تجهیزات اکتیو شبکه مانند : روتر، سوئیچ ، مودم ، اکسس پوینت ، فایروال.
- نصب سیستم عامل های کلاینت – سرور مانند Windows Server.
- نصب و راه اندازی نرم افزارهای تحت شبکه همچون آنتی ویروس ها، SQL Server.
- پیکربندی و تنظیمات یوزرها.
انواع تجهیزات پسیو شبکه
- کارت شبکه
وسیله ای است که کامپیوتر را قادر می سازد تا با دیگر کامپیوترهای موجود در شبکه ارتباط برقرار کنند.به طور کلی ،کلیه دستگاه ها برای برقراری ارتباط با شبکه و یا حتی اینترنت احتیاج به کارت شبکه دارند.بدون کارت شبکه هیچ دستگاهی قادر به برقراری ارتباط با شبکه اینترنت نمی باشد .هر کارت شبکه دارای یک Mac Address می باشد که با استفاده از آن در شبکه شناسائی شده و توانائی برقراری ارتباط با بقیه را دارند.
-
- سرعت کارت های شبکه
کارت ها شبکه دارای سرعت های متفاوتی می باشند مانند:
- ۱۰۰ Mbps.
- ۱۰۰۰ Mbps یا ۱ Gbps.
- ۱۰۰۰۰ Mbps یا ۱۰ Gbps.
- هاب Hub
هاب وسیله ای است که شبکه را بین چندین رایانه تقسیم می کند. هاب فاقد هرگونه قطعه هوشمند در خود می باشد. یکی از اساسی ترین مشکلات هاب ها، ایجاد کالیژن (COLLISION ) می باشد.
- سوئیچ
عملکرد سوئیچ مانند هاب می باشد. با این تفاوت که عملکرد سوییچ هوشمند است . بعضی مواقع ، در زمان دریافت پکت ها توسط سوئیچ ، پکت مورد نظر به همه پورت ها ارسال نمی گردد. در اینگونه موارد پکت مورد نظر ، دقیقا به پورت مشخص ارسال می شود . تمامی این موارد، بیانگر ویژگی های منحصر به فرد سوئیچ می باشد.
- کابل ها
کابل ها انواع مختلفی دارند که نمونه ای از آن ها به شرح زیر می باشد:
- زوج به هم تابیده.
- کواکسیال.
- فیبر نوری.
- کراس.
- روتر
زمانی که دو شبکه LAN، بخواهند با یکدیگر در ارتباط باشند، از روتر استفاده می شود. روتر وسیله ای برای ارتباط سیستم ها توسط کابل است.
- داکت / ترانک
داکت و ترانک محفظه ای از جنس PVC اند که برای عبور دسته ای از کابل های برق و یا شبکه در خدمات پسیو استفاده می شوند .
تفاوت داکت و ترانک
- ترانک به دلیل ابعاد بزرگ آن ها برای عبور دسته کابل های بیشتر استفاده می شود .
- داکت برای مسیرهائی که حجم کابل ها کم باشد از داکت استفاده می شود .
- پچ پنل
کابل های شبکه از نودها کشیده می شوند و همگی یکجا جمع شده تا به سوئیچ نصب شوند. در این زمان باید کابل های شبکه به درون رک رفته و به پچ پنل نصب شوند. در شکل زیر نمونه ای از پچ پنل را می بینید:
- رک
به محل قرارگیری سرور ، سوئیچ ، روتر ، فایروال و پچ پنل ها، ز (Rack) گفته می شود. رک ها به دو نوع تقسیم می شوند:
- رک های دیواری
- رک های ایستاده
مهارت شما در نوشتن عالی هست.
خیلی خوب و شیوا نوشتین.
دمتون گرم.
ممنون از نظر ارزشمندتون دوست عزیز.
سلام خسته نباشید
من حدود ۸ ماه در قسمت برق و تابلو برق های پروژه بازار بزرگ ایران ( ایرانمال) قسمت فود کورت ها کارکردم و الان علاقه مندم در قسمت پسیو شبکه کار کنم اگر نیرو میخواهید لطفا به بنده خبر دهید . باتشکر
سلام .
در صورت نیاز از طریق ایمیل خبرتون می کنیم .
با تشکر .
مقاله خوبی بود . دستتون درد نکنه . ساده و کوتاه
خواهش می کنم .
خوشحال هستیم که مقاله را پسندیدید .