نرم افزارهای ماشین مجازی، به نرم افزارهایی گفته می شود که به توان با آن محیط های مجازی همچون citrix و vmware را بر روی سرور پیاده سازی کرد.
آشنایی با انواع نرم افزار ماشین مجازی (Virtual Machine Software)
برخلاف امروز استفاده از ماشین های مجازی در چند سال گذشته خیلی فراگیر نبود. در علوم کامپیوتر، مجازی سازی یعنی ساخت نمونه ای غیر واقعی از پلت فرم ها، مانند سخت افزارها، تجهیزات ذخیره سازی یا منابع شبکه، سیستم عامل ها. در دنیای امروز استفاده از نرم افزار های مجازی سازی باعث رشد روزافزون این تکنولوژی در کسب وکار ها شده است. پیاده سازی دستگاه های سخت افزاری به صورت غیر واقعی با همان عملکرد اصلی شان از نکات برجسته تکنولوژی مجازی سازی می باشد. نرم افزار های مجازی سازی به صورت فیزیکی نمی باشند، از این رو می توان گفت مجازی سازی تکنولوژی نرم افزاری می باشد، که بر روی سخت افزار اجرا می شود.
شرکت های مختلفی در حوزه مجازی سازی مشغول به فعالیت می باشند که هر ساله با ارائه راهکارهائی نوین پا به این عرصه تکنولوژی می گذارند . شرکت هائی همچون مایکروسافت با نرم افزار Hyper-V یا ESX مبتنی بر لینوکس .ماشین های مجازی به شما این امکان را می دهد تا سیستم عاملی اضافه را در کامپیوتر خود ، همانند یک کامپیوتر واقعی اجرا نمائید . زیبائی نرم افزار مجازی سازی در این است که شما می توانید در آن واحد چند نمونه سیستم عامل نصب و از هر کدام به صورت جداگانه استفاده نمائید . هنگام استفاده از این نرم افزارهای مجازی سازی ، سیستم عامل شما میزبان و سیستم عاملی که در داخل رابط VM قرار دارد به عنوان میهمان شناخته می شود .
مزایای استفاده از ماشین مجازی
استفاده از تکنولوژی نرم افزار ماشین مجازی مزایای مختلفی دارد مانند:
- کاهش هزینه خرید تجهیزات ، مصرف برق.
- کاهش گرمای تولید شده توسط دستگاه ها.
- کاهش فضای مورد نیاز.
- استفاده حداکثری از منابع سخت افزاری.
- پشتیبان گیری راحت.
انواع ماشین مجازی (virtual machine)
-
VMware Workstation
شرکت محبوب VMware که در سال ۱۹۹۸ تاسیس شد ، یکی از شناخته شده ترین شرکت های موجود در حوزه مجازی سازی می باشد . از جمله نرم افزارهای این شرکت در حوزه مجازی سازی ، نرم افزار VMware Workstation می باشد . با استفاده از این نرم افزار رویای چند ویندوزی به راحتی تحقق می یابد . شاید به این مطلب فکر کنید که به راحتی می توان دو یا چند ویندوز را در یک رایانه نصب کرد . اما هدف در مجازی سازی ، نصب چند ویندوز بر روی همان ویندوز اصلی می باشد . البته گزینه های دیگری به غیر از سیستم عامل ویندوز بر روی این نرم افزار قابل پیاده سازی می باشد . همچون لینوکس و NetWare . قطعا برایتان پیش آمده که می خواهید بدانید آیا فلان نرم افزار بر روی مثلا ویندوز ویستا نصب می شود یا خیر ؟ یا به هر دلیل نمی توانید نرم افزاری خاص را بر روی سیستم عامل خود نصب کنید .در این گونه موارد استفاده از نرم افزار VMware انتخاب هوشمندانه ای می باشد . VMware Workstation بهترین ابزار موجود در این زمینه به شمار می رود . به راحتی می توان حجیم ترین ابزارها را بر روی سیستم مجازی نصب و استفاده کنید . بدون آنکه به سیستم عامل خود صدمه ای بزنید .
اگر از CPUهای شرکت Intel بر پایه ۳۲ بیتی استفاده کنید ، به راحتی می توانید با VMware Workstation نرم افزار و یا حتی سیستم عاملی ۶۴ بیتی را اجرا نمائید .
از قابلیت های این نرم افزار می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- پشتیبانی از PXE.
- اجرای کامل ویندوز ، Netware ، لینوکس ، به صورت شبکه مجازی.
- قابلیت نمایش چندین مانیتور.
- پشتیبانی از دستگاه های USB3 ، بلوتوث و صدای HD.
- ایجاد ماشین های مجازی تا ۸ هسته ، ۲ ترابایت هارد دیسک مجازی و پشتیبانی از ۶۴ گیگابایت حافظه در هر ماشین.
- پشتیبانی از OpenGL ، Shader Model.
- قابلیت پشتیبانی از CPU چند هسته ای.
- استفاده از پرینتر بدون نصب درایور آن با استفاده از تکنولوژی Thin Print.
موارد بالا تنها بخشی از قابلیت های نرم افزار VMware Workstation می باشد .
-
Virtual PC
شاید برایتان پیش آمده باشد که احتیاج به اجرای برنامه ای دارید که برای شما یک محیط مجازی در رایانه خود ایجاد کند . مثلا در حال بررسی عملکرد ویروس ها و بدافزارها هستید و احتیاج به اجرای آن در محیط سیستم عامل دارید . در این صورت اجرای یک ویروس در محیط سیستم عامل خیلی کار عاقلانه ای نمی باشد . قطعا انجام چنین کاری برای رایانه شما مخرب می باشد . یا اصلا احتیاج به اجرای دو سیستم عامل دارید .
حال با این تفاسیر چاره کار چیست؟
در این گونه موارد احتیاج به برنامه ای که یک محیط یا ماشین مجازی برای شما ایجاد کند حس می شود . تا رایانه شما از هرگونه آسیب احتمالی مصون بماند .
Microsoft virtual PC نام محصولی نرم افزاری از غول دنیای IT یعنی شرکت مایکروسافت می باشد . این نرم افزار با ایجاد محیطی مجازی این امکان را به شما می دهد تا بتوانید از یک سیستم عامل دیگر به غیر از سیستم عامل خود استفاده نمائید . با استفاده از این نرم افزارمی توانید بدون آسیب زدن به سیستم عامل اصلی ، هرکاری را مطابق با نیاز خود انجام دهید . در ادامه متن ، به برخی از امکانات و قابلیت های این نرم افزار اشاره می کنیم :
- پشتیبانی از اکثر سیستم عامل ها
- ایجاد شبکه های گسترده و آموزش آن به کاربران و …
قابلیت های کلیدی نرم افزار ماشین مجازی.
- نصب آسان:
نصب نرم افزار به راحتی هرچه تمام تر صورت می گیرد و هرکس می تواند آن را نصب کند.
- پیکربندی مشخص:
پس از نصب برنامه به راحتی می توانید نرم افزار را جهت هماهنگی هرچه بیشتر با سخت افزار خود تنظیم نمائید .
- خصوصیات محصول:
این نرم افزار به حداقل یک سیستم با ۴۰۰ مگاهرتز پردازشگر و ۲۰ مگابایت حافظه نیاز دارد . قابلیت پشتیبانی از نسخه های مختلف ویندوز ۷ هم یکی دیگر از ویژگی های این نرم افزار می باشد . لازم به ذکر است استفاده از سیستم عامل لینوکس در این نرم افزار ، به دلیل بروز برخی مشکلات توصیه نمی شود . از دیگر نرم افزارهای مجازی سازی ساخت شرکت مایکروسافت می توان به نرم افزار hyper v اشاره کرد . نرم افزاری با قابلیت های بسیار بهتر و بیشتر نسبت به نرم افزار فوق . در مقالات آینده به طور تفصیلی به ویژگی های این نرم افزار می پردازیم .
-
Virtual BOX
با استفاده از نرم افزار فوق می توانید از مشکل بوت و کار کردن با چند سیستم عامل رهائی یابید . از برنامه های مشابه Virtual Box می توان به دو برنامه معرفی شده فوق اشاره کرد . با این تفاوت اولی سنگین و دومی بسیار پر اشکال می باشد . در ادامه به برخی از ویژگی های این برنامه اشاره می کنیم .
امکانات نرم افزار ماشین مجازی
- قابلیت پشتیبانی از سیستم عامل های مختلف همچون ویندوز ، لینوکس ، در انواع نسخه های ۳۲ و ۶۴ بیتی.
- قابلیت انتقال فایل و اشتراک گذاری بین سیستم عامل نصب شده و اصلی.
- قابلیت برقرای شبکه بین دو سیستم عامل نصب شده بدون اعمال تنظیماتی خاص.
- پشتیبانی از انواع ویندوز و لینوکس سرور.
- حجمی کمتر نسبت به نسخه های مشابه.
- سرعت مناسب در بارگذاری سیستم عامل ها.
- قابلیت تنظیم فضای اشغالی از هارد ، رم ، کارت گرافیک.
- رایگان بودن نرم افزار.
نرم افزارهای زیادی در حوزه مجازی سازی وجود دارد مانند VMware Fusion ، Parallels Desktop، QEMU و … که هر کدام مزایا و معایب خاص خود را دارند . با توجه به نیاز سازمان خود ، یکی را انتخاب نمائید تا حداکثر بهره وری را داشته باشید . با توجه به موارد فوق ، انتخاب نرم افزاری مناسب جهت مجازی سازی و مطابق با نیازهای شما ، بسیار مهم و اساسی می باشد . برای انجام این کار ابتدا اطلاعات لازم و کافی را کسب نمائید . همچنین توصیه می شود با متخصصان این حوزه مشورت نمائید . رایان اندیشه مایا آماده ارائه مشاوره رایگان به کلیه کارفرمایان و مشتریان محترم حوزه مجازی سازی ، زیرو کلاینت و تین کلاینت می باشد .
متن خوبی بود.
ممنون از زحمات شما.
مطلب خوبی بود لذت بردم ممنون از تلاشتون
خواهش می کنم جناب برهانی .
خوشحالیم که خوشتون اومد .
پیشنهاد می کنم از بقیه مطالب سایت دیدن فرمائید .