تفاوت پروتکل rdp و ddp

پروتکل RDP چیست

معرفی واژه ی remote desktop :

واژه Remote Desktop به معنی توانایی و قابلیت اتصال از راه دور یک کامپیوتر به کامپیوتر دیگر و کنترل دسکتاپ آن هاست ، به نحوی که انگار کاربر پای همان سیستم نشسته است و به آن لاگین کرده است .

پروتکل rdp

وقتی شما به صورت Remote Desktop یه یک کامپیوتر وصل می شوید ، ابتدا باید یک username و password وارد کنید ، درست مثل اینکه شما پای کامپیوتر ۲ نشسته اید و میخواهید به آن Log in شوید . در روش remote desktop ارتباط ما بین کامپیوتر ها، از طریق بستر شبکه انجام می گیرد و به همین دلیل فاصله دو کامپیوتر هیچ اهمیتی ندارد ( شاید کامپیوتر ۲ ، چندین طبقه پایین تر یا بالا تر از کامپیوتر ۱باشد) ، و تنها نکته مهم شبکه بودن دو کامپیوتر است . در واقع remote desktop همان در اختیار گرفتن windows session یک کامپیوتر، توسط یک کامپیوتر دیگر است که به کاربر کمک می کند که به آسان ترین شکل ممکن در وقت خود صرفه جویی کند.

به عنوان مثال:

  • می خواهید از طریق کامپیوتر ۱ به کامپیوتر ۲ وصل شوید و تغییراتی در آن اعمال کنید.
  • می توانید به کامپیوتر اداره وصل شوید ، و از راه دور به تمام برنامه ها و متعلقات سیستم خود دسترسی پیدا کنید و کارهایتان را پیش ببرید.

Remote Desktop Protocol :

Remote Desktop با پروتکل RDP کار می کند . RDP یا همان Remote Desktop Protocol ، یک پروتکل انحصاری مایکروسافت است که می تواند سیستم عامل های مختلف را در سیستم ها کنترل نماید . شرکت مایکروسافت Remote Desktop را از windows- xp به بعد بر روی windows قرار داده است و احتیاجی به نصب مجدد آن نیست . 

چند نکته ی مهم:

  • وقتی windows کامپیوتر۲ (میزبان) xp باشد، در صورتی که یوزری در حال استفاده از کامپیوتر ۲ ( میزبان) باشد، ابتدا او log out می شود و سپس شما از کامپیوتر ۱ ، Log in می شوید.
  • اگر کامپیوتر ۲ ( میزبان ) دارای windows سرور باشد، تعداد زیادی کامپیوتر از هر نوع windows می توانند به صورت همزمان از remote desktop استفاده نمایند.
  • برخی برنامه های شخص ثالث دیگر نیز وجود دارد که به وسیله آن ها می توانید کامپیوتر ۲ را remote کنید و کنترل desktop آن را در دست بگیرید اما remote desktop protocol مایکروسافت به حساب نمی آیند.

چیست DDPپروتکل

پروتکل ddp

:DDP یا Dynamic Differential Protocol

منحصر به فرد ترین نوع پروتوکل برای ارتباط ما بین سرور و زیرو کلاینت های vCloudpoint از طریق بستر شبکه است. در این روش مختصات در حال حرکت صفحه از سرور و به access terminal ها یا همان زیرو کلاینت ها انتقال داده می شود . فرض کنید در یک شبکه با یک سرور و چندین زیرو کلاینت که از پروتوکل DDP استفاده می کنند ، هرگاه که کابر یک زیرو کلاینت بخواهد با نرم افزار دلخواه کار کند ، فقط با یک بار run کردن یک نرم افزار روی cpu سرور ، و انتقال اطلاعات از cpu به ram مختصات تصویر از روی ram سرور Setion گرفته می شود و به زیرو کلاینت مورد نظر فرستاده می شود و به همین ترتیب امکان استفاده هم زمان چندین کاربرد نیز از کامپیوتر سرور فراهم می شود . این خاصیت منحصر به فرد پروتوکل DDP امکان استفاده چندین کابرد را در حالی فراهم می سازد ، که درگیری cpu ,و ram در سرور به حداقل رسیده و پهنای باند شبکه به صورت چشم گیری نسبت به روش ها و پروتوکل های دیگر افزایش می یابد در نتیجه سرعت تبادل اطلاعات افزایش یافته و به هیچ وجه شبکه down نخواهد شد . با استفاده از پروتوکل DDP ، تمامی کاربران در شبکه می توانند با بهترین سرعت و کیفیت ، به طور همزمان از سنگین ترین نرم افزار ها استفاده کنند و یا فیلم های FullHD تماشا کنند.

لازم به ذکر است این پروتکل مختص دستگاه های زیرو کلاینت می باشد و نمی توان آن را بر روی دستگاه های تین کلاینت اجرا نمود . همچنین پروتکل های RDP و DDP را می توان بر بستر مجازی سازی اجرا نمود . در سمت سرور مجازی سازی سرور و مجازی سازی دسکتاپ را انجام می دهیم .

همان طور که اشاره شد این پروتوکل منحصر به فرد تنها در جدید ترین نسل زیرو کلاینت ها یعنی vClaudPoint یا همان vcp که در انحصار شرکت رایان اندیشه مایا است ، پشتیبانی می شود و نسل های دیگر زیرو کلاینت ها از پروتوکل های دیگری همچون RDP استفاده می کنند که در مقایسه با پروتوکل DDP ، کم قدرت هستند . 

اگر می خواهید اطلاعات بیشتر در مورد چگونگی اجرای مجازی سازی دسکتاپ را بیاموزید به لینک زیر مراجعه کنید. 

مجازی سازی دسکتاپ

blank
درباره رایان اندیشه مایا

در صورت وجود هرگونه سوال می توانید با شماره تماس های مجموعه تماس حاصل فرمائید. همچنین می توانید شماره خود را برای ما ارسال نمائید، تا کارشناسان ما با شما تماس حاصل نمایند.

4 دیدگاه در تفاوت پروتکل RDP و DDP
  1. blank

    سلام…ممنون خیلی مفید بود.من میخواستم یک RDPتهیه کنم.از چه سایتی تهیه کنم.این RDPهمون سرور مجازیه یا فرق داره؟

  2. blank

    سلام و عرض خسته نباشید
    من یک سوال داشتم . من از زیرو کلاینت vcloud point استفاده میکنم و در شبکم kerio دارم برا استفاده از اینترنت. ولی ی مشکل هست وقتی از داخل زیرو کلاینت vpn میزنم اون vpn روی سرور میشینه و اگر بقیه زیرو کلاینت ها بخوان به سرور متصل بشن دیگه سرور رو نمیبینن و اگر زیرو کلاینتی به سرور متصل باشه از اینترنت نفر اول که vpn زده میتونه استفاده کنه. کسی هست بتونه منو کمک کنه؟؟؟؟

  3. blank

    این پروتکل من در آوردی از کجا آمده ؟

    • blank

      با سلام
      در متن مقاله به طور کاملا شفاف این تکنولوژی و تجربه استفاده از آن را بیان کرده ایم.
      اما برای ارائه ساده تر آن برای دوستانی همچون شما،باید گفت :همانطور که اطلاع دارید ،در پروتکل RDP تمام پیکسل های دسکتاپ مورد نظر بر روی بستر شبکه انتقال داده میشود.اما در پروتکل DDP تنها پیکسل های متغییر انتقال داده میشوند.
      و در واقع تفاوت این دو پروتکل در میزان حجم پیکسل های انتقالی و در نتیجه کاهش پهنای باند اشغالی است.


[بالا]

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *